21 Şubat 2008 Perşembe

kazak modeli

ARKA :
75 ilmek başlanacak. Diyagramdaki şekilde ilmekler dizilerek örgüye devam edilecek. Beden boyu 36 cm’de kol evi oyuntusu için bir kere 3, bir kere 2, bir kere 1 ilmek kesildikten sonra beden boyu 57 cm’de arka yaka ortasından 19 ilmek kesilirken, aynı anda omuzlarda bir kere 8, bir kere 9 ilmek olarak kesilip bitirilecek.
ÖN :
51 ilmek başlanacak. Diyagram takip edilerek örgüye devam edilecek. Örgü boyu 20 cm’de ön yaka kesimlerine başlanacak. Kesimler diyagramdaki model bozulmayacak şekilde yapılacak. Yakadan 2 ilmek içeriden her sırada üst üste üç kere 1’er ilmek kesilip üzerindeki sırada çift ilmekli kesim yapmak suretiyle ve bu kesimleri peş peşe takip ederek omuza çıkılacak. Bu arada beden boyu 36 cm’de kol evi oyuntusu için bir kere 3, bir kere 2, bir kere 1 ilmek kesim yapılacak. Tepede 17 ilmek kaldığında omuzlar bir kere 8 ve bir kere 9 ilmek olarak kesilip bitirilecek.
KOL :
39 ilmek başlanacak. Diyagramdaki desene uyularak ilmekler dizilecek her baklavanın uç kısmı na gelindiğinde yanlardan 2 ilmek içeriden 1’er ilmek artış yapılacak. Kol evine kadar toplam 8 ilmek artış yapıldığında 47 ilmeğe ulaşılacak. Kol boyu 44 cm’de kol üstü kesimleri için bir kere 3, bir kere 2, on kere 1, bir kere 2 ilmek kesilip, kalan 13 ilmek de düz olarak kesilerek kol bitirilecek.
AKSESUAR :2 metre kurdele ikiye kesilip hırkada kuruvaze oluşturacak şekilde bir parçası ön kenara, diğer parçası diğer önün yan dikişine tutturulacak

0 yorum: