22 Şubat 2008 Cuma

GELİNLİKLER
























































BEDEN YAPINIZA UYGUN GELİNLİK SEÇME

Düğününüzün olmasına yaklaşık 2 ay kala gelinliğinizin modelini seçmiş ve beğenmiş olmalısınız. Düğün tarihiniz yaz ayındaysa gelinlikler ve gelinlikçilerin ve bu işle uğraşan modaevlerinin o aylarda oldukça yoğun olduklarını unutmamak ve gelinliğinizi bu bağlamda en erken 2 ay önceden sipariş etmeniz gerekir.Gelinlikler seçerken yanınızda her zaman en yakın insanlar olması ve yanınızda götürdüğünüz kişinin zevkine güvenmeliniz..Gelinlik almaya giderken sadece bir modaevine odaklanmamak en azından 3-4 gelinlik satan modaevlerine ve değişik tarza modelleri sıkılmadan tekrar görüp giyip bakmanız sizin yararınıza olur.Ama yanınızda bulunan kişiler zevkine güvendiğiniz fazla olmamalıdır ne kadar fazla olursa o kadar fikir çıkacak ve sizde seçimlerinizde bir o kadar zorlanacaksınız.Gelinliğiniz beğendikten sonra sonra düğün günü geçene kadar modaeviyle bağlantınızı kesmemek sizin yararınıza olacaktır.Bunun nedeni vücudunuzda oluşabilecek 1-2 kiloya varan azalma ve artmalar sizin gelinliğinizin değişmesine yol açacağından bağlantıda kalmak en iyisidir. Modaevine gelinliğinizi aldıktan sonra sormanız gereken soru düğün günü onların bir elemanı sizin gelinlik giymenizde yardımcı olacakmı sorusudur.Bunu yaparak düğün günü istenmeyen gelinlik sorunlarından böylelikle kurtulmuş olursunuz..


GELİNLİK MODELİ SEÇİMİ

Biraz toplu gelin adaylarının narin gelinlikler seçmesi ve takılarını ona göre seçmesi iyi olur. Toplu gelin adaylarının oldukça beyaz bir gelinlik seçmesi yanlış olur. Alternatifi kırık beyaz ve krem rengi, vücudu ortadan ikiye bölen modellerde yakalar, oldukça dikkat çeken bir eşarp modelide uydurulursa dikkatleri kilodan uzaklaştırmış olur

Göbek sorunu olan gelin adayları , çan etek biçiminde bir gelinlikler tercih ederlerse daha uygun olmuş olur..

Oldukça zayıf görünmek de göze hoş gelmez. Bu bağlamda ince ve uzun gelin adayları, kabarık etekli modelleri tercih edebilirler.

Kısa boylu gelin adayları ise V yakalı veya V kesimli gelinlik giymesi, boyun daha uzun görünmesini sağlar.

Uzun boylu gelin adayları ise, ayakkabılarını gösterecek modeller seçebilirler.







0 yorum: